Adanna

"Dat wat mij voorheen energie kostte, stop ik nu in het onderzoeken van wat ik wel leuk vind en wat niet. Zo heb ik weer heel veel energie vrij kunnen maken voor positiviteit zoals; styling en mijn omgeving."

In de tijd dat ik nog naar school ging moest ik eigenlijk wel, maar ging ik niet echt. Hierdoor kwam ik in aanraking met leerplicht en kwam ik uiteindelijk op mijn 18e bij FOCUS terecht.

 

In de gesprekken bij FOCUS werd duidelijk dat school niet perse de beste stap voor mij was. Daarom werd besloten om misschien wel al een stap te maken richting het werkveld waar ik wat mee zou willen doen.

 

Zo kwam ik bij SOIL terecht. Hier heb ik vooral gewerkt aan kunnen loslaten en accepteren. Eigenlijk is dit een soort proces wat zich steeds herhaalt. Hier ben ik bij SOIL mee begonnen en ga ik mijn leven lang mee bezig zijn!

 

Dat wat mij voorheen energie kostte, stop ik nu in het onderzoeken van wat ik wel leuk vind en wat niet. Zo heb ik weer heel veel energie vrij kunnen maken voor positiviteit zoals; styling en mijn omgeving.

Fotografie: Zoë Zandwijken

Fashion en styling is iets waar ik op door ben gegaan bij SOIL. Wat is mijn style? Welke stijlen vind ik leuk om te stylen? Wat is styling eigenlijk? 


Door de gesprekken en de ervaringen kreeg ik meer ruimte in mijn hoofd om hier voor mijzelf een goed beeld van te krijgen.


Ik wil dichtbij mezelf blijven en dus zelf een fotoshoot stylen. De shoot is in de style waar ik mij het meest thuis bij voel; De ‘2000 HipHop Old Skool style’.

Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn met de ontwikkeling van mijn style en mijn persoonlijke proces, maar ik ben trots op waar ik tot nu toe ben gekomen en de grote stappen die ik heb gemaakt. Ik ben heel dankbaar voor de mensen die ik bij SOIL heb mogen ontmoeten en de mensen die mij hebben geholpen. 

 

Zo zie je maar, dropping out of school is not the worst thing that could happen. Ik denk zelfs dat het voor mij de beste keuze is geweest op dat moment!