Robine

"De afgelopen maanden heb ik geleerd dat ik gewoon mag ontdekken en doen, zonder van mezelf te eisen dat het meerwaarde moet hebben. Mijn verschillende kanten en ideeën mogen er zijn."

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met mode was in mijn moeders kledingkast toen ik klein was. Later op de middelbare school heb ik deze interesse doorgezet in een profielwerkstuk over fast fashion en daarna een tussenjaar aan een business en fashion school. Ik vond het leuk, maar toch voelde ik toen niet de motivatie die ik nu kan koppelen aan het hebben van een passie.

 

Toen ik naar de universiteit ging om te leren over sustainability twijfelde ik over verder gaan. Hoewel het heel leerzaam was, twijfelde ik na twee maanden al of ik dit zou volhouden. Het beangstigde me wat er zou gebeuren als ik zou stoppen: het verspilde geld, de teleurstelling bij mijn ouders en dat ik het had opgegeven. Daarbij raakte ik een deel van mezelf en mijn vrienden kwijt. Ik wist niet wat mijn volgende stap was en voelde me verdwaald.

 

Dit bleef zo totdat ik op een dag Benjamins binnenliep. Ik begon te praten met de vrouw acherin in het atelier. Ze vertelde me over SOIL en wat het inhield.

Dit project was letterlijk op mijn pad gekomen en werd mijn volgende stap.

Ik begon bij SOIL met het idee; ik moet een verhaal hebben. Daarnaast heb ik geprobeerd om een passie te vinden. De afgelopen maanden heb ik geleerd dat ik gewoon mag ontdekken en doen, zonder van mezelf te eisen dat het meerwaarde moet hebben. Mijn verschillende kanten en ideeën mogen er zijn. 

Alles begon met een uit de hand gelopen experiment, maar juist door te experimenteren ben ik steeds meer mezelf gaan vinden in het maken. Hierdoor heb ik nu al twee kleine capsule collecties kunnen maken en een derde is in ontwikkeling. Mijn passie heb ik bij SOIL gevonden in het maken van kleding.

Door mezelf toe te staan als kind om te blijven spelen, sta ik mezelf toe om als volwassene te groeien.

Dat is wat je hier ziet: I’m growing and growing, untill I’m glowing.

Fotografie: Zoë Zandwijken