Sebastian

"Toen ik bij SOIL binnenliep, was ik op zoek naar een nieuw begin. Een manier om mijzelf te leren kennen, op een emotioneel en creatief level. Ik had ongelofelijk veel in mijn mentale rugtas en daar wou ik iets mee."

Bij SOIL kreeg ik de tools en de tijd om mij te helpen met het uitvogelen van mijn visie, mijn stijl, mijn doelen in het maken en ontwerpen van kleding en mijn persoonlijke doelen.


Tijdens het uitvogelen van mijn doelen realiseerde ik me dat ik een wat zachtere kant van mijzelf wou laten zien en een goede balans tussen mijn tegengestelde interesses wou vinden. Met deze doelen heb ik verder kunnen werken aan mezelf en het beetje angst om mij volledig aan iets te committen. Ik ben er gewoon mee gestart.

 

Ik wou mijn struggles zichtbaar laten zien. Bij SOIL heb ik dat gedaan door mijzelf wat meer open te stellen en mijn ervaringen wat meer te delen. Daarnaast wou ik de emotionele rugzak die ik bij me heb gedragen fysiek tentoonstellen. Mijn emotionele rugzak en mijn ontwikkeling in openstellen zijn tot een geheel gekomen in deze rugtas, die er uiteindelijk uitziet als een soort klein duiveltje. Ik ben er ontzettend trots op omdat dit mijn eerste project is geweest en de eerste keer dat ik ├╝berhaupt heb gewerkt met stof. Het was ongelofelijk tof om te doen en het was ook zeker waard.