Aglaya

"Na afloop van dit proces voel ik veel meer creativiteit, het heeft mij echt geholpen in een creatieve flow te komen en het heeft mij laten realiseren dat ik creatiever kan zijn dan ik dacht."

In mei 2023 besloot ik te stoppen met mijn studie. Wat nu dacht ik? Ik was nog onzeker of ik een tussenjaar zou nemen of toch door zou gaan studeren. Eind mei kwam ik per toeval terecht bij een Afro diaspora event in Duitsland waar ook een fashion design workshop werd gehouden. Stijl en fashion hadden sowieso al mijn interesse, dus leek het mij leuk om dit uit te proberen.

Tot mijn verrassing vond ik deze workshop echt heel leuk en bracht het mij inspiratie om door te gaan met fashion design. Kort hierna kwam SOIL op mijn pad en het programma leek meteen interessant. Ik besloot, na veel twijfel, de kans te pakken om te doen wat ik echt leuk vind.

 

Nog vol inspiratie van de workshop in Duitsland begon ik al voor de start van de summerschool met het bedenken van ideeën voor mijn project bij SOIL. Ik had al snel het idee iets te creëren gerelateerd aan mijn afkomst. Vanuit deze ideeën experimenteerde ik veel. Door te focussen op mijn intuïtie kwamen nieuwe ideeën op en kon ik mijn persoonlijke stijl en smaak ontdekken.

 

Ondanks dat ik al voor de Creative Summer School een idee had, dacht ik tijdens het programma veel na over wat voor kledingstuk ik precies ging maken en hoe ik dit zou moeten doen. Ik ben trots op mezelf dat het ondanks dit hele proces gelukt is mijn jas en jeans te creëren en uiteindelijk realiteit te maken. Ik liet mijn precisie los en besloot gewoon mijn intuïtie te volgen.

 

Na afloop van dit proces voel ik veel meer creativiteit, het heeft mij echt geholpen in een creatieve flow te komen en het heeft mij laten realiseren dat ik creatiever kan zijn dan ik dacht. Ik kijk met een vergroot beeld naar kleding en kijk ernaar uit om ermee door te gaan.

Fotografie: Zoë Zandwijken