Fases

Het programma van SOIL bestaat uit vier fases waarbij jij onder begeleiding van professionals zelf
je eigen tempo bepaalt. De vier fases zijn Identity, Play, Craftmanship en Connection. Op innerlijke
ontdekkingsreis gaan en dit vertalen naar een eigen kledingstuk is wat in ons programma centraal staat.

IDENTITY

Door middel van oefeningen zoals een levenslijn en visionboard breng je in kaart wie je bent, welke patronen je in jezelf tegenkomt en wat je graag wilt leren op creatief en persoonlijk vlak.

PLAY

Deze fase vormt de basis om te leren over duurzame stoffen en materialen. Ga je experimenteren met materialen en ga je ontdekken wat jouw persoonlijke stijl en handschrift is. In deze fase leer je verwachtingen los te laten, veel gaan ontdekken en verrast worden door wat er ontstaat. 

CRAFTMANSHIP

Van schets tot kledingstuk; elke stap van het maken van kleding wordt geleerd. Van patronen maken tot naaien en het in elkaar zetten van een eigen kledingstuk. Het einddoel is een eigen gemaakt kledingstuk of accessoire (of misschien wel beide).

CONNECTION

Tijdens de laatste fase staat het delen van jouw eigen gemaakte creatie en het verhaal hierachter centraal. Dit kan middels een expositie, modeshow, video en/of fotografie. Je bent vrij om dit zelf vorm te geven en zal hierin worden begeleid. Ook wordt er verbinding gelegd met het publiekelijk delen van het verhaal en zal er aandacht zijn voor jouw vervolgtraject.